Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба с лапад на жар

Риба с лапад на жар

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Риба с лапад на жар1 / 2
26/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Сезонът на вкусната риба с лапад е вече тук"

Необходими Продукти

  • риба - дребна речна 1 кг.
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сланина - 150 гр.
  • лапад - листа 20 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките се измиват и се посоляват, след което заедно със сланината, нарязана на парченца, и ситно нарязаните магданоз и джоджен се увиват в листата от лапада.

Завързват се със зелени клонки и се затрупват в жарава за около 1/2 час.

При поднасянето им обвивката се отстранява

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
41
31
21
10
Дай твоята оценка: