Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с рукола и моцарела

Паста с рукола и моцарела

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Паста с рукола и моцарела1 / 2
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3
"Предложението ни за обяд - паста по италиански - с рукола и моцарела!"

Необходими Продукти

  • паста - 300 г къса макарони, пеперудки и др.
  • домати - 200 г чери доматки
  • моцарела - 200 г нарязана на кубчета
  • пармезан - 1 - 2 шепи, настърган на едро
  • рукола - 1 - 2 шепи салата
  • морска сол - за варенето на макароните
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните с малко морска сол. В голяма купа нарежете на 4 доматчетата, прибавете натрошената моцарела, овкусете ги със зехтин, поръсете обилно с едронастърган пармезан.

Смесете още горещите макарони със сирената и доматчетата, които от топлината ще се стопят, размекнат и ще хомогенизират ястието.

След като макароните се охладят, прибавете и руколата, разбъркайте леко и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: