Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 29.
КОЙ ГОТВИ
Все още по зеленчуковите пазари се продават зеленини. Киселецът е една от най-вкусните ядливи треви. Тези, които обичат да се разхождат сред природата, все още могат да си наберат листенца по поляните. Заради леко киселия му вкус ви предлагаме рецепта с извара, която придава по-мек и млечен аромат на вегетарианското ястие. Рецептата изпрати Иванка Иванова от София.
ПРОДУКТИ
За 4 порции
300 г изчистен киселец
200 - 300 г извара
3 броя яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица брашно
1/2 чаена чаша олио
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Киселецът и олиото се запържват до получаване на гъста каша.
Яйцата, млякото, изварата и брашното се разбиват предварително.
След това се прибавят в тигана.
Сместа се бърка до получаване на гъста каша и след това се сваля от огъня.
Готовото вегетарианско ястие се сервира с резанчета пресни домати.