Кремсупа от коприва

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кремсупа от коприва1 / 3
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Покаже ли се първата коприва, бързаме да приготвим нежна крем супа с крутони, защото я обожаваме"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 гр.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло
  • сол
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте копривата. Пуснете я във вряща подсолена вода и я оставете да уври. Претрийте я през цедка.

Пригответе запръжка от брашното и маслото и я разредете с отварата от копривата. Прибавете пюрето. Оставете супата да ври 10 - 15 мин, свалете я от огъня и прибавете 1 парченце прясно масло колкото орех.

Поднесете я с пържени кубчета от хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
А ако използвам замразена коприва ,как да процедирам?
04.09.2023 23:12
98809
98809
Ще допълня малко рецептата...като се свари копривата я отнех от котлона, запържих малко червен лук с мазнината и тогава прибавих брашното. изсипах в супата и пасирах. Застроих с яйце, сложих и сирене и малко готварска сметана и стана Супер!!!
27.12.2013 15:44
5